A leggyakrabban azt a kérdést teszik fel nekem, hogy miért lényeges hivatalos diagnózis megszerzése, vagy az öndiagnózis hivatalossá tétele. A 2. könyvem, az I Am AspienWoman pontosan ezt a témát dolgozza fel sok felnőtt autista nő erőteljes képein, tapasztalatain, gondolatain és érzésein keresztül. Sok nyomós érv szól a diagnózis megszerzése mellett, és a nők többsége, akik megkapták, a könyvben elmagyarázzák az előnyöket. Bemutatok néhány oldalt a könyvből, az I Am AspienWoman előrendelhető, eBook formátumban, papírkötésben és keménytáblás kiadásban a http://www.aspiengirl.com címen. $10 kedvezményt kap, ha együtt rendeli meg az I Am AspienGirl© és az I am AspienWoman könyveket. Remélem, legalább annyi élvezetet talál a könyv olvasása során, amennyit én a megírása közben!

Tania elérhető személyesen vagy Skype-on keresztül konzultációkra, értékelésekre vagy problémamegoldó munkákra. Találkozók időpontegyeztetéséhez, bemutatókra, konferenciákra, publikálásra, fordításra vagy médiainterjúkra, kérdésekre való időpontok megbeszéléséhez és/vagy foglalásához írjon a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címre.

A SZERZŐRŐL
Tania Marshall bestseller író, a 2015 ASPECT Autism Australia National Recognition Award jelölt (Fejlődés kategória) és a 2015 eLIT Gold Medal Award nyertes az első saját könyvéért, az „I Am AspienGirl©: The Unique Characteristics, Traits and Strengths of Young Females on the Autism Spectrum (Az autizmus spektrumon levő fiatal nők egyedi jellemzői, vonásai és erősségei)” című műért, Dr. Judith Gould előszavával. E könyv folytatása, a „I Am AspienWoman: The Unique Characteristics, Traits and Strengths of Adult Females on the Autism Spectrum (Az autizmus spektrumon levő felnőtt nők egyedi jellemzői, vonásai és erősségei)”, előszó: Dr. Shana Nichols, 2015 szeptember 15-től kapható. Tania jelenleg a sorozat harmadik könyvét írja, melynek címe: „AspienPowers: The Unique Constellation of Strengths, Talents and Gifts of Females with Autism Spectrum Conditions (Az autizmus spektrumtünetekkel rendelkező nők erősségeinek, tehetségeinek és adottságainak egyedi konstellációja)”. Már kapható Az I am Aspiengirl© spanyol változata Soy AspienGirl címen. Tania munkáit többször lefordították, és/vagy több publikációban hivatkoztak rájuk, többek között Sarah Hendrickxs nemrég megjelent „Women and Girls with an Autism Spectrum Disorder (Nők és lányok autizmus spektrum rendellenességgel)” (2015) című kiadásában, Dr. Judith Gould előszavával.

Tania jelenleg teljes munkaidős privát praxisban dolgozik, diagnosztikai értékeléseket készít, és támogatást nyújt férfiaknak és nőknek 2-76 éves korig. Tania az Australian Psychological Society (APS) által elismert autizmus szakértő, az Autizmussal Élő Gyerekeket Korai Beavatkozással Segítő Szolgáltató (HWCA), a Jobb Indulás Fogyatékkal Élő Gyerekeknek szolgáltató, minősített Medicare pszichológiai szolgáltató és képzett Secret Agent Society (SAS) gyakornok.

A leggyakoribb kérdés, amelyet feltesznek: „Kell diagnózist szereznem felnőttként?” Sok előnye van a diagnózis megszerzésének, bármely korban, az ismertebb és fontosabb előnyök közül néhány:
1. Magyarázatot ad arra, hogy miért érezzük különbözőnek magunkat.
2. Az öndiagnózis vagy az egyidejűleg fennálló állapotok vagy rendellenességek megerősítése vagy elvetése. Néhányan, akik öndiagnosztizálnak, nincsenek rajta az autizmus spektrumon; sokan azonban igen.
3. Segíthetem és támogathatom a spektrumon levő gyermekemet, azáltal, hogy elmondom neki.
4. Jóval korrektebb, mint a „bizarr”, a „beütése van” vagy egyéb, kevésbé hízelgő megnevezések.
5. Tudatosság, önmagunk megértése és magyarázat az életünkre, múlt vagy jelenbeli tapasztalatokra, gondolatokra és érzésekre, viselkedésekre.
6. A család történetének tudatosítása és megértése, más családtagoknak milyen különbözőségeik lehetnek (vagy lehettek), legyen az akár autizmus vagy tágabb autisztikus megjelenés (BAP).
7. Megtudhatjuk, milyen jellegű gondolkodók vagy tanulók vagyunk.
8. Akadémikus támogatás, szolgáltatások és támogatások igénybevételének lehetősége.
9. Családtagok, barátok, munkatársak vagy partnerek megértése.
10. A pontos diagnózissal megelőzhető a félrekezelés (pl. olyan gyógyszerek alkalmazása, amelyek nem használnak).
11. Jövőbeni problémák megelőzése (pl. az autizmussal élő egyének esetében jóval magasabb az öngyilkossági kockázat, és/vagy személyiségzavar alakulhat ki náluk, nem megfelelő munkakörnyezet és/vagy karrier).
12. Hasznos a megfelelő karrierlehetőségek vagy állások megértéséhez.
13. Megismerhetjük a saját képességeket, erősségek/tehetségek kognitív profilját és a kihívásokat.
14. Saját érzékszervi sajátosságok megismerése, érzékszervi segédletek készítése és használata, a környezeti hatásokhoz való alkalmazkodás.
15. Megismerhetők a megfelelő okok az aggódásra, depresszióra, önsorsrontásra és öngyilkossági gondolatokra.
16. Az autista embereknél jelenlevő étkezési rendellenességeknek gyakran különböző okai vannak, és különböző kezelést igényelnek.
17. Megtanulni, hogyan boldoguljunk egy olyan világban, ami gyakran túl hangos, túl zsúfolt és túl gyors, megtanulni a saját triggereket, és azt, hogy hogyan vigyázzunk különösen magunkra.
18. Megtanulni kommunikálni, érzéseket és érzelmeket felismerni magunkban és másokban.
19. Megengedi, hogy ne legyünk túl szigorúak magunkhoz a saját kihívásaink tekintetében (pl. „Szociálisabbnak kellene lennem a többi anyukával. Mi a baj velem?”).
20. Megelőzheti az öngyilkosságot (az autizmussal élők között magasabb az öngyilkosságon gondolkodók és azt megkísérlők aránya).

Események

Autizmus Világnapi program 2024.04.06-án!

06 ápr. 2024

Az ARON Egyesület várja a kedves érdeklődőket Autizmus Világnapi rendezvényére! Egyesületünk tagsága közös programra invitálja az érdeklődőket. Nem csak...

Meghívó 2024.03.22-én tartandó közgyűlésre

22 márc. 2024

MEGHÍVÓ Értesítem, hogy az „Autisták Rehabilitációjáért, Oktatásáért és Neveléséért” Egyesület (székhelye: 8600 Siófok, Kandó u. 19/1.) közgyűlését 2024.év...

Karácsonyi családi összejövetel

18 dec. 2023

Kedves Tagság!   Szeretettel meghívunk benneteket a 2023.12.18-án 16:30-kor tartandó   Karácsonyi családi összejövetelünkre!   Helyszín: Adria Park...