Az Autisták Országos Szövetsége a siófoki ARON Egyesület közreműködésével kétnapos szülőtréninget szervez!
 
Időpont(ok):
2018. JÚNIUS 22., PÉNTEK, 9:00–15:30
2018. JÚNIUS 23., SZOMBAT, 9:00–15:15
 
Helyszín: Katedra Nyelviskola, Siófok

A tréninget vezető gyógypedagógus szakemberek:
Farkas Edit és Prekop Csilla
 
Résztvevők köre: autizmussal élő gyermeket, serdülőt, felnőttet nevelő szülők, gondozók, szakemberek jelentkezhetnek, de a kiemelt célcsoport az óvodás- és kisiskolás korú gyermekek szülei, mivel ők tudják legnagyobb mértékben hasznosítani a tanultakat gyermekük nevelésében.
Érintettek jelentkezését nem fogadjuk, mert ez a program nem nekik szól – megértésüket köszönjük!
A tréningen való részvétel előfeltétele az autizmus terápiájában való elemi szintű jártasság, például szülőtréningen való korábbi részvétel.

Kérjük, csak azok jelentkezzenek, akik vállalni tudják a teljes időtartamban való részvételt, ami az első napon 9.00-től 15.45-ig, a második napon 9.00-től 15.15-ig tart!
 
A TRÉNING CÉLJA:
Segítségnyújtás és gondolkodásmód kialakítása, válaszadás az autizmussal élő személyek szexuális nevelése során felmerülő kérdésekre. Az ismeretek alkalmazása saját gyermekkel, tanítvánnyal, klienssel kapcsolatban. Szükségletek felmérése, egyéni segítségnyújtás, fejlesztési lépcsőfokok meghatározása, célok kitűzése.
 
TÉMAKÖRÖK
- A szexuális szocializáció folyamata
- Az autizmus spektrumállapot tudományos megközelítése és terápiája
- Autizmussal élő személyek szexualitása a kutatások fényében
- A TEACCH program megközelítései
- A szexuális nevelés biológiai, szociális, kommunikációs, kognitív vonatkozásai
- A téma jogi vonatkozásai
- Egyéni megközelítés: a szexualitással kapcsolatos szükségletek, célok, feladatok és módszerek kiválasztása, adaptálása, alkalmazása
 
A lenti linkekben szereplő jelentkezési lapot kitöltve, e-mailben küldje el az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímre, és utalja át a 6000 Ft (hatezer forint) részvételi díjat az ARON Egyesületnek!
Figyelem! 50 % kedvezményben részesülnek az ARON Egyesület azon tagjai, akik ezévi tagdíjukat már befizették. Számukra tehát a részvételi díj csak 3000 Ft (háromezer forint).
A képzés részleteiről a következő linkek adnak bővebb felvilágosítást:
http://aosz.hu/.../autizmus-es-szexualitas-2018.../...
http://aosz.hu/.../az-autizmus-es-szexualitas-workshop.../

Események

Karácsonyi családi összejövetel

18 dec. 2023

Kedves Tagság!   Szeretettel meghívunk benneteket a 2023.12.18-án 16:30-kor tartandó   Karácsonyi családi összejövetelünkre!   Helyszín: Adria Park...

Szakmai nap 2023.10.25-én a Civil Házban Siófokon

25 okt. 2023

Szeretettel meghívunk  A „Közös sikerek karnyújtásnyira - minőségi oktatás autizmusban” címmel megrendezésre kerülő szakmai napunkra. Időpont: 2023. október...

ARON Ifjúsági Klub 2023.08.18. (Felsősöknek)

18 aug. 2023

Kedves Szülők! Nagyon örülünk, hogy sikeresen elindulhattak a csoportjaink. Sok szeretettel várunk minden jelentkezőt a legközelebbi foglalkozásunkra,...